Руският президент най-накрая осъзнава, че губи войната, заяви Кон Коглин   Внезапната

...
Руският президент най-накрая осъзнава, че губи войната, заяви Кон Коглин
 
Внезапната
Коментари Харесай

Дейли телеграф: Възможна е внезапна капитулация на Путин

Руският президент най-сетне осъзнава, че губи войната, съобщи Кон Коглин

 

Внезапната капитулация на съветския президент Владимир Путин е действителна опция, написа за в. " Дейли телеграф " специалистът по интернационалните връзки Кон Коглин, който е и редактор на английското издание по въпросите на защитата.

Руският президент най-сетне осъзнава, че губи войната и това води до загуба на вкус за сражения, изяснява Коглин. Фактът, че Владимир Путин анулира годишната си конференция е сигурна индикация, че нещата за него не вървят добре. Обичайно огромната конференция на Путин е мотив за съветския водач да парадира с достиженията си. Въпросите, които му задават на нея, са авансово съгласувани, с цел да не бъде заловен неопитен. Големите конференции продължаваха по четири часа и половина, като съветският президент имаше опция да показва първокласните си качества в дезинформирането, отбелязва Коглин, представен от  Pik.bg.

Жалко е, че тазгодишната конференция беше ненадейно анулирана, защото щеше да е неповторимо да чуем какво би споделил Путин за метода, по който се развива " специфичната военна интервенция " в Украйна, и за това по какъв начин живеят хората в украинските територии, които Русия разгласи за свои. Разбира се, става дума за тези територии, които украинците към момента не са си върнали, прецизира с известна подигравка Коглин. Макар Кремъл да не даде приемлив отговор на въпроса за какво конференцията беше анулирана, се наложи мнението, че поради поредицата от унизителни неуспехи на руснаците в Украйна, Путин не би рискувал да се покаже пред хората, даже и на деликатно квалифицирано събитие, каквото е годишното му медийно шоу.

Въпреки подготовката на Путин отново би му се наложило да разяснява огромен брой тежки въпроси, да сервира съболезнованията си на фамилиите на починалите и да изяснява за какво стратегически градове като Херсон към този момент не са под контрола на съветските сили. Кремъл знае, че даже личната му пропагандна машина не може да скрие обстоятелството, че 2022 година е същински неуспех за Путин и за съветските въоръжени сили. Руският народ към този момент добре знае за понесените загуби, като от най-скорошните социологически изследвания излиза наяве, че понастоящем
само един от четирима руснаци поддържа тази нова " Велика отечествена война ".
Путин е в отбранителна позиция освен на бойното поле. Каквото и да описват поддръжниците му по света, западните наказания отслабват съветската стопанска система, а очакванията на Кремъл, че високите цени на петрола ще оздравят финансите, не се материализираха, акцентира Коглин. Путин към този момент не разполага с доста варианти и по отношение на това се появиха отзиви, че съветският водач може би ще бъде заинтересуван от договаряния, с които да бъде комплициран завършек на насилието.

Някои западни водачи, измежду които американският президент Джо Байдън и френският президент Еманюел Макрон, упорстват за дипломатическо споразумяване на спора. Появиха се дори изказвания, че те оказват напън на украинския президент Володимир Зеленски да стартира договаряния с Москва. Нов кръг от договаряния биха помогнали на Путин да преодолее част от непосредствените си проблеми, което и изяснява скорошното му изказване, че е " отворен " към тази концепция.

Макар всяка една самодейност, която би довела до завършек на кръвопролитието, да е добре пристигнала, от основно значение е западните водачи да не попадат в клопката на Путин. Преди да нахлуе в Украйна Русия водеше мирни договаряния с Киев като част от Минските съглашения, само че тези договаряния не доведоха до нищо. Освен това в възможното спокойно съглашение би трябвало да бъде отделено внимание на въпроса за многочислените военни закононарушения, осъществени от силите на Путин, откогато нахлуха в Украйна. Преговорите за преустановяване на спора са добра концепция, само че Путин не би трябвало да остане ненаказан, заключава Коглин.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР